| Nieuws

GKN Fokker Elmo heeft haar Engineering Lab uitgebreid met nieuwe testapparatuur. Dit maakt deel uit van het Engineering Test Capability In-sourcing initiatief om onze externe uitgaven voor environmental tests te verminderen, terwijl de doorlooptijd van de tests wordt verbeterd en onze interne mogelijkheden worden uitgebreid.

De nieuw bestelde testapparatuur bevat een trilling-schok testtafel (shaker), die zal worden gebruikt voor kwalificatietesten van elektrische bedradingssystemen.

Environmental tests worden uitgevoerd als onderdeel van de kwalificatieprogramma’s voor elektrische bedradingsinterconnectiesystemen met hun toepassing in de luchtvaart (bijv. op motoren, in gondels en voor APU’s).

 

Nieuwe IMV AKRON Shaker operationeel bij GKN Fokker ElmoDaarnaast wordt een aanzienlijk aantal elektrische prestatietests uitgevoerd ter ondersteuning van technische probleemoplossing en diepgaand onderzoek naar de hoofdoorzaak, als onderdeel van vermoede kwaliteitsproblemen op het gebied van systeemonderdelen en materialen voor elektrische bedradingsinterconnectie.
Deze onderzoeken zijn over het algemeen niet voorzien, maar vereisen onmiddellijke tests, die we nu veel sneller kunnen ondersteunen omdat de meeste tests nu intern kunnen worden uitgevoerd, waarbij GKN Fokker Elmo de tijdslotting en prioriteitstelling kan controleren.

Daarnaast biedt de triltest GKN Fokker Elmo de mogelijkheid om technologische ontwikkelingsprogramma’s te ondersteunen, waarbij nieuwe / experimentele componenten (onderdelen, materialen en assemblages) en technologieën worden ontwikkeld voor de ontwikkeling van nieuwe / experimentele componenten (onderdelen, materialen en assemblages) en technologieën voor toekomstige elektrische bedradingssystemen, gericht op toekomstige vliegtuigplatforms en hybride-elektrische motoren.
Het hebben van deze nieuwe faciliteiten zal ons ook in staat stellen om meer onderzoeks- en gegevensverzamelingsactiviteiten uit te voeren, in het bijzonder met betrekking tot het zeer versneld testen van de levensduur (veroudering) en het testen van de prestaties van hoogspanningsonderdelen, -materialen en -assemblages voor toekomstige producttoepassingen.
De nieuwe testapparatuur is onlangs in onze site aangekomen, is geïnstalleerd en operationeel sinds de zomer van 2019 in het GKN Fokker Elmo Engineering Lab.